Jeg har boet i Sønderborg i længere tid, end jeg har i mit barndomshjem på Vestkysten

Kort om mig

Siden 2005 har jeg været valgt som folketingsmedlem for Venstre i Sønderborg, hvor jeg har boet i snart 17 år, og hvor mine børn går i skole og børnehave. 

Jeg er oprindeligt fra Nr. Nissum i Lemvig, hvor jeg er opvokset mellem fjord, hav og skov. Vinden, vandet og de åbne vidder og en klar stjernehimmel trak i mig, da jeg havde afsluttet min uddannelse på Københavns Universitet i 2004, så jeg valgte at rykke til Sønderborg. Her bor jeg sammen med min mand Ulrik og vores to børn Sofus og Vigga i et delehus og alle solskinsdage i vores kolonihavehus, Lunde-Bo.

Området er med sin fantastiske natur, sit stærke erhvervsliv og gæstfrie mennesker ganske enkelt et enestående område – og jeg glæder mig hver morgen over, at jeg dengang valgte at slå mig ned her.

Men Sønderborg Kommune bliver affolket i højere grad end de omkringliggende kommuner. Derfor gælder det for mig om at give hele velfærdområdet et løft og gøre det bedre at bo i Sønderborg.  

Det er derfor, jeg stiller op som borgmesterkandidat for Venstre -  jeg er kommet dertil i mit politiske og personlige liv, hvor jeg vil lægge alt mit engagement i at styrke og udvikle den by og det område, jeg bor i og holder så meget af.

I min sparsomme fritid holder jeg meget af at bruge tid sammen med mine gode venners og familie. Det være sig med gåture i den danske natur, på en spændende kunstudstilling, til fodboldkampe, koncerter eller bare omkring et bord med grin, spændende samtaler og god mad.Kort om mit liv som politiker

  • 2020: Valgt som Venstres kandidat til borgmesterposten i Sønderborg Kommune. 
  • 2019: Børne- og undervisningsordfører. 
  • 2016: Sundhedsminister (VLAK-regeringen). 
  • 2015: Minister for børn, undervisning og ligestilling (Venstre-regeringen).
  • 2011: Den kandidat med det 3. højeste stemmetal i Venstre og 12. flest på landsplan. Det gjorde mig til politisk ordfører for Venstre.
  • 2007: Venstres kultur- og mediepolitiske ordfører.
  • 2005: Valgt som folketingsmedlem for Venstre. Det var første gang Sønderborgkredsen gav valg til en Venstrekandidat i nyere tid.